JARNÍ MENU

V kuchyni šéfkuchaře Lukáše Sedláčka zavládlo jaro. Pojďte se s námi podívat pod ruce našemu kuchařskému týmu, jak se v kuchyni La Bottega Linka zrodily nové chody plné chuti, mladé zeleniny, svěžesti a vůně po jarních bylinkách. Nové menu je nápadité, baví nás jeho rozmanitost, každý chod je jiný. Věříme, že si ho užijete.

Jaro a chřest to jde dohromady, milujeme chřestovou sezónu a jeho chuť se promítla i do našeho menu v podobě krémové polévky z bílého chřestu s chlebovým crumble, sušeným žloutkem a hnědým máslem. A připravíme vám i chřestové risotto.

Z předkrmů vám doporučíme hovězí tatarák s marinovanou zeleninou, majonézou z hrášku a bramborovým chipsem či rozebranou panzanellu s grilovanými sardinkami, salsou verde, marinovanými okurkami. Chléb na panzanellu děláme v X – oven a díky tomu je hezky cítit kouřem, je to velmi příjemná kombinace chutí.

I kategorie pasty a risotta prošla celkovou proměnou, ochutnejte ravioli plněné ricottou s omáčkou z mušlí a concasse z rajčat a risotto se zeleným chřestem, treskou a mořskými řasami s opravdu intenzivní chutí chřestu. Další novinkou jsou fusilli s šťavnatým králičím ragú, oreganem a králičími játry.

A přejděme k hlavním chodům, jeden je lepší než druhý a ani sám šéfkuchař nemohl vybrat jeden, který byste měli zkusit. Zveme vás proto na všechny. Grilované jarní baby kuřátko s pórkovým pyré, artyčoky, liškami a libečkovou solí i pečená telecí líčka s novými bramborami, lardem, řeřichou a marinovanými cibulkami s pomerančovou kůrou a sečuánským pepřem.

A dejte si také filé ze sumečka připravené v sous vide, s jogurtem, chřestem, koprovým olejem a ředkví daikon a grilovanou chobotnici s fregolou, mizunou, žlutým melounem, ředkví a omáčkou z řeřichy potočnice. 

Těšíme se na vás!