NOVINKY V MENU

Šéfkuchař Lukáš Sedláček obměnil menu La Bottega Linka a zve vás na spoustu novinek. Ačkoliv jsme si mysleli, že nás zase tolik nemůže překvapit, tak překvapil. A co by z nového menu vyzdvihl? Rozhodně by vás pozval na hlavní chod - hovězí žebro, které nádherně voní uzeným pepřem a x-oven. Jste-li milovníky seafoodu, pak vám nabídneme tortellini plněné jemným masem z čerstvého humra s artyčoky. A dalším top pokrmem z menu je bílá rajčatová polévka, ta nás baví svou svěžestí a vás bude také. Pojďte ochutnat.

Bílá rajčatová polévka s tatarákem z rajčat a parmezán, prostě silný vývar z rajčat, který vás krásně osvěží. 

Jako předkrm vám nabídneme Acqua di pecorino, pro jehož přípravu používáme mladé pecorino primo sale, s restovaným brzlíkem a mangoldem.

Novinkou mezi pastou jsou tortellini plněné masem z humra a artyčoky, vše podáváme s výrazným vývarem z korýšů, černým kaviárem a mořskou levandulí, která dodává slanost a křupavost.

Co na nás v novém menu hodně příjemně připravilo je kedlubnové risotto, které vaříme ve freshi z kedlubny, nahoru přijde hrášek, pastrami z hovězího srdce a petrželový olej.  

Klasická italská pasta, jejíž základem jsou čerstvá kvalitní rajčata, to jsou paccheri s pečenými rajčaty, zázvorem a pěnou ze sýru stracciatella. Chod, který uspokojí všechny i vegetariány.

Hovězí žebro dělané přes noc s cibulí, balsamicem, červeným vínem a uzeným pepřem, doděláváme v x-oven. Servírujeme jej s omáčkou z uzeného pepře, carpacciem z hříbků a avokádem, marinovanými liškami a cibulovým prachem.

Kachní prso s omáčkou z kachního jusu, sečuánského pepře s pomerančovým juicem a kapkou Metaxy. Podáváme jej s mladou karotkou a tekutou bruschettou. A co je tekutá bruschetta? Chleba upečeme hodně dotmava, přidáme do něj olivový olej, konfitovaný česnek a sušená rajčata.

Pstruh s bernskou omáčkou, hráškem a květákový flan, tak k tomuto chodu bychom vám řekli jediné, že rybu v tak krásném provedení si nemůžete nechat ujít.