PODZIMNÍ MENU

Lukáš Sedláček, šéfkuchař La Bottega Linka se svým týmem spustil nové podzimní menu.  Musíme říct, že už od jeho tastingu jej máme živě v paměti. Každý chod měl to svoje a byl chuťově vyvážený, dotažený až do posledního detailu. Velmi rádi bychom vám dali tip na jeden nejlepší chod z menu, ale musíme říct, že ať ochutnáte kterýkoliv, nebudete zklamáni ba naopak. Pojďme si jej postupně představit. 

Silný hovězí vývar s cappeletti plněnými hovězí oháňkou táhneme pomalu přes noc, více jak dvanáct hodin a na chuti je to znát.

Hovězí tatarák z nejkvalitnější svíčkové s pažitkou není nutno dlouze představovat. My jej doplnili morkovou laktonézou a bramborovým chipsem.

Carpaccio z pražmy s yuzu, bottargou a papájou je kombinace, která skvěle zní už po přečtení v menu a co teprve až ji ochutnáte.

V podzimním menu dýně nesmí chybět.  My jsme ji použili trochu jinak, udělali z ní čerstvý fresh a z něj pak připravili italské dýňové risotto s grilovanou scamorzou a prachem z kadeřávku.

Která podzimní pasta bude ta vaše? Pappardele s kančím ragú a sušené švestky nebo ravioli plněné kachním masem s kandovanou hruškou a pěnou z tyrolského špeku.

Milujeme Itálii a v menu nám tak nemohou chybět mořské speciality jako grilovaná makrela se špeclemi, omáčkou z pečených kostí a zauzeným květákem či grilovaná chobotnice s bílými fazolemi Cannellini, řasou wakame a uzeným čajem Lapsang souchong

Dále bychom vás z hlavních chodů rádi pozvali na výtečný jehněčí krk s cizrnovým pyré, uzeným lilkem, gránátovým jablkem a estragonem.

A na závěr na dančí hřbet s grilovaným bílým zelím, krémem z piniových oříšků a pomeranče.

Buon appetito! Těšíme se na vás v La Bottega Linka. Rezervujte si svůj stůl.