Svěží chutě nového menu

Jarní vítr zavál i do naší kuchyně a s radostí tak představujeme naše nové menu. Hlavní roli v něm hrají jarní ingredience a samozřejmě naše oblíbená trouba X-oven. 

Nové menu prošlo kompletní proměnou. Kromě jediné položky sestavil Lukáš Sedláček se svým týmem zcela nové menu plné sezónních ingrediencí. Prostor tak dostala jarní karotka, kerblík, šťovík nebo třeba kačenky, které se sklízejí už časně z jara.

V kategorii předkrmů tak nově můžete ochutnat marinovaného uzeného lososa s crème fraîche, koprem a presovanými okurkami. Pokud dáváte přednost masovým chodům, nepřehlédněte hovězí tatarák inspirovaný slavným steakem „Rossini”. Nechybí v něm tedy foie gras a černé lanýže. Na menu se udržely oblíbené brambory v popelu s omáčkou Carbonara.

U těstovin si přijdou na své milovníci klasiky i chuťoví experimentátoři. Zvolit můžete naše tagliatelle s králičím ragú a oregánem nebo méně obvyklou variantu raviol plněných rejnokem s omáčkou z olihní, šťovíku a kaparů. Nová varianta risotta využívá svoji hlavní ingredienci na maximum. Mrkev je v něm použita od natě až po její nejužší kořen. Zajímavostí je, že samotná rýže je vařena místo ve vývaru v karotkové šťávě, což mu dává nejen zajímavou barvu, ale samozřejmě i chuť!

Mezi hlavními chody snad ani nejde vybrat favorita. Budou jimi rozpadající se hovězí žebra, která nejprve vaříme a poté udíme na dřeveném uhlí? Nebo snad grilovaná chobotnice s pečeným celerem, jablečnou omáčkou a grapefruitem? Necháme to na vás a budeme se těšit na vaše názory!

Nové menu můžete ochutnat od 4. května 2018.Svůj stůl si nově můžete zarezervovat přes náš rezervační systém.