Zimní menu
Zimní menu přináší už na první pohled velmi zajímavé chody. Důležitou roli sehrál opět aspekt sezónnosti. Mezi novinkami se objevily i lehce netradiční kombinace, možná byste je nedali dohromady, ale právě ty fungují skvěle. Osobně pro nás byla skladba chodů velmi příjemným překvapením.
Hovězí tatarák cotto e crudo s bramborovým a parmazánovým chipsem. A proč cotto e crudo? Tedy vařený a syrový, jak název prozrazuje, v tomto předkrmu najdeme hovězí ve dvou podobách, v syrové i vařené úpravě.
Další novinkou, kterou doporučujeme je pošírovaná telecí hlava s grilovanou růžovou krevetou, cizrnovým pyré a emulzí ze srdcovek. Chuť celého chodu dokresluje tymiánový olej.
Cannelloni plněné vepřovými líčky s bešamelem, ricottou, pěnou z červených paprik a fondue ze sýru Taleggio. Tento italský sýr dodává pokrmu jemnou, příjemnou chuť a krémovou texturu.
Ombrina se zauzeným květákovým pyré, žitným chlebem, marinovanou kořenovou zeleninou, řepovým chipsem a crumblem ze špeku. Jednotlivé chutě se na talíři krásně potkávají, ryba je šťavnatá a baví nás křupavá vrstva nahoře z opečeného plátku žitného chleba.
Vepřová pluma s uzenou bramborovou kaší, sušeným prosciuttem a omáčkou ze švestek. Pluma je vlastně část vepřového pupku. Toto maso vyniká svou texturou, je to hodně měkké. Omáčku k plumě jsme uvařili z blum, silného vývaru, badyánu a chuť je dotažena javorovým sirupem a octem.
Přijďte ochutnat nové pokrmy šéfkuchaře Lukáše Sedláčka a jeho týmu. Věříme, že budete stejně příjemně překvapeni jako jsme právě my.
Buon appetito! Těšíme se na vás v La Bottega Linka. Rezervujte si svůj stůl.